Envirofilm už v 7 slovenských mestách


Organizátori festivalu v týchto dňoch prijímajú prihlášky filmov od filmárov z rôznych kútov sveta. Uzávierka prihlášok je 15. februára. Následne 27. až 29. februára zasadne výberová komisia, ktorá vyberie filmy do hlavnej súťaže na festivale Envirofilm 2012. 

ostrov_tucniakov_resizePrehliadky vybraných súťažných filmov budú počas festivalového týždňa už tradične vo všetkých festivalových mestách. V programe nebudú chýbať ani nesúťažné filmové prehliadky, premietanie filmov pre školy, zaujímavý a pestrý bude aj sprievodný program festivalu. Témou detskej výtvarnej súťaže Zelený svet, ktorá sprevádza festival už sedemnásty rok, je Moja stopa na tejto planéte. Súťažné práce do Zeleného sveta treba zaslať najneskôr do 16. marca 2012.

Medzinárodný festival filmov o životnom prostredí Envirofilm vznikol v roku 1995 a koná sa každoročne v máji. Centrom festivalového diania je Banská Bystrica. Minulý rok na festivale súťažilo 156 filmov z 33 krajín sveta; 33 filmov prihlásili slovenskí autori. Spolu do uplynulých sedemnástich ročníkov festivalu filmári z celého sveta zaslali viac ako 1 800 filmov. Vyhlasovateľom festivalu je Ministerstvo životného prostredia SR a organizátorom Slovenská agentúra životného prostredia.

Viac: www.envirofilm.sk.

Text k foto: Záber z austrálskeho filmu Ostrov tučniakov (réžia Simon Target), ktorý na minuloročnom Envirofilme získal Hlavnú cenu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.