Animovaný film Kamene v Annecy


Dvadsaťšesť minútová hudobná snímka Kamene je melodramatickým príbehom odohrávajúcim sa v kameňolome, kde pracuje hŕstka mužov. Ich každodenný rytmus naruší príchod predákovej ženy, ktorá do chladného prostredia vnesie lásku a cit. „Chcela som dostať do príbehu napätie medzi mužom a ženou, rozdielnosť ich vnímania. Tento rozpor bol v technickom prostredí kameňolomu o to väčší, čím jemnejšia a neadekvátnejšia mi pripadala postava ženy, ktorá sa v ňom pohybovala.“ hovorí o filme režisérka Katarína Kerekesová: „Dôležitú úlohu tu zohrala aj hudba. Bez nej  by sme stratili emócie, ktoré bábky tak veľmi potrebujú, pretože im chýba široká škála jemných mimických výrazov, aké používa živý herec.“

Film Kamene doposiaľ získal Strieborné ocenenie na Medzinárodnom filmovom festivale Damascus v Sýrii, Čestné uznanie na Anifest 2011 v Českej republike, Ocenenie IGRIC za animovanú tvorbu a cenu Slovenský film roka internetového portálu Kinema.sk. 
Okrem v Annecy ho v lete ešte uvedú na Medzinárodnom festivale Cinema Jove (Cinema Jove International Film Festival), ktorý sa koná od 17. - 24. júna v Španielsku, na podujatí Lubuskie Film Summer v Poľsku (26. jún - 3. júl), na festivale Anima Mundi v Brazílii (15. - 31. júla) a na Kavalánskom medzinárodnom festivale krátkych filmov (Kavalan International Short Film Festival), ktorý bude od 20. - 28. augusta v Taiwane.
Slovenskí diváci ho budú môcť vidieť od 3. júla na medzinárodnom festivale animovaných filmov Fest Anča v Žiline.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.