V Plzni predstavia aj slovenské diela



Festival českých filmov Finále Plzeň je každoročnou bilančnou a súťažnou prehliadkou českého filmu. Jeho program pozostáva zo Súťaže celovečerných filmov, ku ktorej pred pár rokmi pribudla Súťaž dokumentárnych filmov, ďalej ho tvorí niekoľko nesúťažných sekcií a sprievodných podujatí s dôrazom na prezentáciu histórie, súčasnosti i budúcnosti českej kinematografie. Štatutárne ceny festivalu sú Zlatý ledňáček za najlepší celovečerný film a Zlatý ledňáček za najlepší dokumentárny film.

V tohtoročnej súťaži Nový český celovečerný film sa budú o priazeň poroty uchádzať aj koprodukčné slovenské filmy Prežiť svoj život Jana Švankmajera a Občiansky preukaz Ondřeja Trojana. V súťaži Nový český dokument bude o víťazstvo bojovať zasa film Eriky Hníkovej Nesvadbovo. Okrem týchto snímok sa v sekcii Báječní lidé s klikou premietne slovenský film Balada o siedmich obesených Martina Hollého a v Pocte Ive Janžurovej snímka Dušana Hanáka Ja milujem, ty miluješ. V programe sprievodných podujatí sa už tradične v organizácii Českého  filmového centra uskutoční aj Panel pripravovaných českých hraných a animovaných filmov, počas ktorého sa budú prezentovať aj pripravované slovenské koprodukčné projekty. Na podujatí bude zabezpečený tiež predaj publikácií a DVD nosičov z edičného oddelenia Slovenského filmového ústavu (SFÚ).

Viac: http://www.filmfestfinale.cz/cz/.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.