Všetci to vedia (Španielsko/Francúzsko/Taliansko 2018)

Vsetci-to-vediaTodos lo saben
Psychologický triler, 132 minút
Scenár a réžia: Asghar Farhadi. Kamera: José Luis Alcaine. Strih: Hayedeh Safiyari. Hudba: Javier Limón. Hrajú: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Elvira Minguez, Ramón Barea, Carla Campra, Sara Sálamo, Roger Casamajor, José Ángel Egido, Sergio Castellanos a ďalší.
Slovenská premiéra: 23. mája 2019
Krásna Laura (Penélope Cruz) prichádza do rodného Španielska na svadbu svojej sestry. Bujarú oslavu v kraji slnečných viníc však naruší zmiznutie jedného z hostí. Čoskoro sa ukáže, že pod povrchom driemu staré krivdy a tajomstvá, ktoré mali zostať zabudnuté. Najslávnejší filmový pár súčasnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelujú v hlavných úlohách dávnych milencov, medzi ktorými to nikdy neprestalo iskriť. Psychologický triler dvojnásobného držiteľa Oscara Asghara Farhadiho bol otváracím filmom festivalu v Cannes 2018. Asghar Farhadi (1972) sa narodil v Isfaháne (Irán) a vyštudoval divadelnú réžiu na Teheránskej univerzite. Jeho celovečerným debutom bol film Tanec v prachu a nasledovalo Krásne mesto. Jeho film O Elly, ktorý je podľa viacerých zahraničných kritikov majstrovský dielom, prináša príbeh o skupinke mladých ľudí, ktorí si vyšli na výlet ku Kaspickému moru, ale ich cesta sa končí tragicky. Snímka získala Strieborného medveďa na 59. Berlinale. Jeho doteraz najúspešnejším je snímka Rozchod Nadera a Simin (2011), ktorá získala sošku Oscar aj Zlatý glóbus pre najlepší cudzojazyčný film, Zlatého medveďa na Berlinale a ďalších vyše 70 cien z celého sveta. V roku 2017 nakrútil film Klient, ktorý mal premiéru v Cannes, kde získal cenu pre najlepšieho herca (Shahab Hosseini), cenu za najlepší scenár, film získal tiež Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.