Nickyho rodina už aj na DVD

Nickyho rodina resizeTrigon Production, slovenský producent mimoriadne úspešného filmu Nickyho rodina režiséra Mateja Mináča vydáva dlho očakávané a divákmi filmu žiadané DVD v slovenskej jazykovej verzii  s bonusmi.  Na skvelom dabingu v réžii MartyMrlianovej a Petra Mikulíka sa podieľala herecká elita – Dušan Jamrich, Emília Vášáryová, Božidara Turzonovová,František Kovár...

DVD prináša okrem samotného dokumentu aj dva filmy o prípravách a nakrúcaní, trailer a 45 minút exkluzívnych bonusov, ktoré z väčšej časti doposiaľ neboli verejne uvedené. V tom sa líši aj od českého DVD, ktoré neobsahuje toľko pridaného materiálu. Napríklad riport z vlaňajšej návštevy sestier Alice Masters a Josephine Knight, pôvodom z Trstenej, v ich rodnom, dnes už okresnom meste. Tiež približujú jedinečnú atmosféru  premiér filmu v Prahe, Bratislave, Londýne, New Yorku a Washingtone. Pieseň Wiegala prebásnená Ľubomírom Feldekom, ktorú pôvodne spievali židovské deti z Terezína s jej autorkou a súčasne svojou učiteľkou Ilsou Weber, matkou zachráneného syna Hanuša, v posledných okamihoch života v plynovej komore v Osvienčime, je v podaní Jany Kirschner strhujúca. Bonusy obsahujú aj zábery a rozhovory, ktoré sa do filmu napokon nedostali, no veľa vypovedajú o tom, ako zachránené deti žili pred vojnou v Československu, ako ich prijali náhradné britské rodiny a ako trávili u nich dni. O význame hrdinstva Nickyho Wintona hovoria napríklad Václav Havel, Madeleine Albrightová,José Manuel Barosso. Školáci diskutujú o tom, ako ich jeho príklad inšpiroval, čo robia alebo plánujú robiť na pomoc druhým.

 

„ Myslím si, že blížiace sa vianočné sviatky a atmosféra pohody v rodinách, ktoré sa niekedy stretajú spolu iba raz v roku, sú dobrou príležitosťou pozrieť si DVD v komornom prostredí. Aj preto ho vydávame práve v tomto období.  Po takmer dvojročnej púti filmu po veľkých aj menších festivaloch vo svete, kde oslovuje divákov všetkých vekových i sociálnych kategórií, vyvoláva otázky, inšpiruje a prináša nám aj ceny,“ s hrdosťou komentuje nový titul na DVD trhu producent, spoluscenárista a supervízor strihu Patrik Pašš.

 

DVD Nickyho rodina bolo vydané s podporou Audiovizuálneho fondu. V súčasnostije už v predaji na vianočných trhoch v Bratislave v stánku Slovenského filmového ústavu, v jeho stálej predajni a v populárnom kníhkupectve na Kozej ulici.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.