Slovenský film Trou de Fer má ďalšiu cenu

K2_logojpg_resizeCieľom 8. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Voda, more, oceány 2011, ktorý sa konal v čase od 16. do 18. septembra 2011 v Hlbokej nad Vltavou, je prezentovať a oceniť filmové diela zaoberajúce sa svetom sladkých i slaných vôd, podnecovať ich tvorbu v medzinárodnom kontexte a rozširovať tak poznanie ľudí a ich záujem o problematiku ochrany tejto oblasti životného prostredia a diania vo svete odohrávajúcom sa navôkol, či už pod vodou, na hladine, na brehoch vodných tokov a jazier, alebo v prímorských oblastiach na celej planéte.

Hlavnú cenu festivalu získal maďarský film Divoké Maďarsko od režiséra Zoltána Toreka – za uchvacujúce a unikátne obrazy stredoeurópskej prírody. Cenu v kategórii Voľná tvorba si odniesol slovenský dokumentárny film Pavla Barabáša Trou de Fer – Železná diera. Medzinárodná porota odôvodnila udelenie ceny filmu týmito slovami: „Režisér Pavol Barabáš je známy svojimi výpravami do najtajomnejších miest na zemeguli a v tomto dokumentu  dokázal opäť úspešne skĺbiť v čom je  výnimočný — totiž v schopnosti nachádzať a divákom nevídaným filmovým adrenalínovým spôsobom ponúkať  k návšteve úžasné a takmer nedosiahnuteľné  miesta a svoje rozprávanie kombinovať s osobným posolstvom venovaným úcte k prírode a ľuďom, ktorí ju milujú a obdivujú.“

Viac: http://www.vodamoreoceany.cz/cze/

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.