Utiecť (Dánsko / Francúzsko / Švédsko / Nórsko / USA / Slovinsko / Estónsko / Španielsko / Taliansko / Fínsko, 2021)

FleeFlugt
Dokumentárny / Animovaný, 93 minút
Réžia: Jonas Poher Rasmussen. Scenár: Jonas Poher Rasmussen. Strih: Janus Billeskov Jansen. Hudba: Uno Helmersson. Slovenská Slovenská premiéra: 3. februára 2022
Amin Nawabi (pseudonym), uznávaný 36-ročný akademik, zápasí s bolestným tajomstvom, ktoré skrýva už 20 rokov. Obáva sa, že mu môže zničiť život, ktorý si vybudoval pre seba a svojho budúceho manžela. O svoj príbeh mimoriadnej cesty detského utečenca z Afganistanu sa zväčša prostredníctvom animácie po prvýkrát podelí s režisérom Jonasom Poherom Rasmussenom, svojím blízkym priateľom a spolužiakom zo strednej školy. Film Utiecť rozpovie prostredníctvom srdečných rozhovorov medzi Jonasom a Aminom nezabudnuteľný príbeh sebapoznávania. Ukazuje sa, že iba pri konfrontácii s minulosťou je možné vytesať budúcnosť, a konštatuje sa univerzálna pravda, že až keď prestaneme utekať pred tým, kým sme, nájdeme pravý význam domova.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.