Modlitba (Francúzsko 2018)

ModlitbaLa Prière
Scenár: Fanny Burdino, Samuel Doux, Cédric Kahn, Aude Walker. Réžia: Cédric Kahn. Kamera: Yves Cape. Strih: Laure Gardette. Hrajú: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg, Hanna Schygulla, Antoine Amblard a ďalší.
Slovenská premiéra: 11. apríla 2019
Príbeh dvadsaťdvaročného Thomasa (Anthony Bajon), ktorý prichádza do katolíckeho rehabilitačného centra vo francúzskych Alpách, aby tu zabojoval so závislosťou od heroínu, je štúdiou (ne)dobrovoľnej rehole a premeny prchkého adolescenta na svojbytnú duchovnú bytosť. Najväčšími prednosťami filmu sú neokázalá precízna réžia, odvaha rozprávať príbeh v bolestivom detaile a brilantné herecké obsadenie. Kahnov film je pokornou charakterovou štúdiou i formálne čistou, tichou oslavou ľudského súcitu a odhodlanosti – nenápadnou, ale prenikavou a nesentimentálnou snímkou o viere, možnostiach nápravy, rôznych podobách závislosti a ťažkej voľbe medzi láskou k človeku a láskou k Bohu. Anthony Bajon za svoj herecký výkon získal Strieborného medveďa na Berlinale 2018.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.