Valerian a mesto tisícich planét (Francúzsko-USA-Veľká Británia 2017)

VALERIANValérian et la Cité des mille planètes / Valerian and the City of a Thousand Planets
137 minút.
Scenár a réžia: Luc Besson. Kamera: Thierry Arbogast. Strih: Julien Rey. Hudba: Alexandre Desplat. Účinkujú: Cara Delevingne, Dane DeHaan, Elizabeth Debicki, Rihanna, Ethan Hawke, John Goodman, Clive Owen, Rutger Hauer, Mathieu Kassovitz, Aymeline Valade, Kris Wu, Emilie Livingston, Alain Chabat a ďalší.
Slovenská premiéra 20. júla 2017
S rozpočtom takmer 200 miliónov eur nakrútil filmový a marketingový mág Luc Besson vo Francúzsku no v anglickom jazyku a napospol s hollywoodskymi hviezdami vysnenú adaptáciu komiksu Valérian et Laureline, ktorý vychádzal v rokoch 1967 – 2010. Film teda pripomína polstoročie komiksového fenoménu textára Pierre Christina a výtvarníka Jean-Claude Mézièresa, ktorý však mimo frankofónnej zóny nie je príliš známy. Špičkoví zvláštni agenti Laureline a Valérian majú v 28. storočí na starosti poriadok v ľudských vesmírnych teritóriách. Boj proti záhadnej hrozbe, ktorá môže zničiť život vo vesmíre, ich privádza do medzigalaktického mesta Alfa, zvaného tiež Mesto tisícich planét. V snímke je 2 734 špeciálnych efektov, ale režisér ju nenakrútil v 3D, lebo stereoskopické kamery sa mu videli priliš ťažkopádne pre zamýšľanú dynamiku.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.