Heydrich: Muž so železných srdcom (Francúzsko-Belgicko-Veľká Británia-USA)

heydrichHHhH
119 minút.
Scenár: Audrey Diwan, David Farr, Cédric Jimenez. Réžia: Cédric Jimenez. Kamera: Laurent Tangy. Strih: Chris Dickens. Hudba: Guillaume Roussel. Účinkujú: Rosamund Pike, Stephen Graham, Mia Wasikowska, Jack O'Connell, Jack Reynor, Jason Clarke, Noah Jupe, Enzo Cilenti, Thomas M. Wright, Geoff Bell, Oscar Kennedy, Céline Sallette, Adam Nagaitis, Volker Bruch, Gilles Lellouche, Barry Atsma, Jim Sturgeon, Tibor Miloš Kriško a ďalší.
Slovenská premiéra 15. júna 2017
Nedlho po britsko-česko-francúzskej snímke Operácia Anthropoid prichádza ďalšia hviezdne obsadená historická dráma o atentáte na zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha v anglickom jazyku. Tentoraz vo francúzskej produkcii, ale tiež s medzinárodným obsadením a množstvom maďarských hercov vo vedľajších úlohách. V origináli má nezvyčajný názov HHhH, rovnako ako románová predloha – Goncourtovou cenou odmenený knižný debut spisovateľa Laurenta Bineta. Význam skratky je "Himmlers Hirn heißt Heydrich" (Himmlerov rozum sa volá Heydrich) a naznačuje, že film sa viac ako na atentát zameriava na samotného architekta holokaustu, ríšskeho protektora Heydricha (Jason Clarke). Jozefa Gabčíka hrá Jack Reynor, Jana Kubiša Jack O'Connell, ďalej účinkujú Rosamund Pikeová ako Lina Heydrichová a Mia Wasikowska ako Anička Nováková. Francúzsky režisér Cédric Jimenez, tvorca akčných thrillerov La French a Aux yeux de tous, nakrúcal podľa vlastného scenára v Prahe a v Budapešti. České kiná film uvádzajú pod názvom Smrtihlav.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.