Vyhlásenie tvorcov filmu Out

ASFKlogo resizeV súvislosti s incidentom zverejneným v slovenskej tlači, ktorý nastal po svetovej premiére filmu Out, realizovanom v slovensko-maďarsko-českej koprodukcii na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, koluje v médiách množstvo poloprávd a dezinformácií. V záujme objasnenia celej situácie tvorcovia zverejňujú nasledovné vyhlásenie.

Svoj prvý celovečerný film uviedol György Kristóf v svetovej premiére v oficiálnej súťaži Un certain regard (Istý pohľad) v Cannes. Následne po nej tvorcovia tento úspech oslavovali. V  nočnom podniku prišlo k nedorozumeniu a následnej výmene názorov medzi bezpečnostným personálom a tvorcami, pri ktorej v rámci neadekvátnej reakcie pracovníkov bezpečnostnej služby zlomili ruku Jana Richtra, českého zvukového technika. Následne prišla na miesto polícia a záchranka, prijali opatrenia a v rámci tohto konania vzali režiséra a slovenského producenta na políciu. Udalosti, ktoré sa stali v nočnom podniku rozrušili tvorcov filmu a o tejto udalosti informovali festival formou oficiálneho listu. Festival ubezpečil tvorcov, že s nimi súcitia a prisľúbili, že im pomôžu pri vyjasnení a urovnaní tejto situácie. Žiadna bitka ani škandál, ktoré slovenské médiá uvádzali vo svojich správach, nenastali.  

Tvorcovia diela Out považujú za poľutovaniahodné, že sa v súvislosti s filmom objavujú v mnohých slovenských médiách informácie o bitke či škandále, ku ktorým v skutočnosti neprišlo. Tvorcovia filmu považujú prípad touto tlačovou správou za uzavretý a svoj čas a energiu sústreďujú na ďalšiu podporu prezentácie a distribúcie diela po svetovej premiére.

Do slovenskej distribúcie bude film Györgyho Kristófa uvedený 7. septembra v rámci filmovej prehliadky PROJEKT 100 pod hlavičkou Asociácie slovenských filmových klubov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.