Čakáreň Pala Korca v Jihlave aj v talianskom Popoli

Sara resizeDokumentárny film o veľkých a malých čakaniach od režiséra Pala Korca Čakáreň sa na plátna slovenských kín dostane na konci októbra. Už teraz sa však môže tešiť z medzinárodného úspechu. Bol vybraný do 19. ročníka Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jihlava a na 56. ročník Festivalu dei Popoli v Taliansku.

Príbeh dokumentu zobrazuje cez rôzne možnosti čakania kolobeh jedného života, ktorý vychádza z konkrétnych osudov reálnych žien, tak ako sa odohrávajú alebo odohrali. Je to dokumentárna mozaika života, ktorá v niektorých chvíľach prerastá až do krutej sociologickej sondy dnešného sveta. Všetky príbehy spája čakáreň na Hlavnej stanici a fragmentárny pohľad na svet. „Už veľmi dlho som si uvedomoval, že ľudia trávia veľkú časť svojho života v určitom medzičase, vo chvíľach, keď sa nič dôležité nedeje, keď iba na niečo čakajú. A tak „plynie čas ich života“. A vtedy ma napadlo, že môže byť zaujímavé natočiť film práve o týchto momentoch,“ hovorí režisér Palo Korec.

 

V rámci Jihlavského festivalu bude premietaný v súťažnej sekcii Mezi moři. V nej sa reprezentujú krajiny a národy strednej a východnej Európy, teritórium ich vzájomných dejinných, politických či kultúrnych vzťahov. Na medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov v talianskom Popoli je v oficiálnom výbere v rámci Medzinárodnej súťaže. Na domácej pôde bude mať dokument premiéru 29. októbra, distributérom  je Asociácia slovenských filmových klubov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.