Bažant Kinematograf má za sebou polovicu svojej sezóny

Bažant logoLetný filmový festival Bažant Kinematograf má za sebou polovicu svojej cesty! Od 21. júna už filmové autobusy navštívili 18 miest vrátane festivalov Art Film Fest, Bažant Pohoda a Vrbovské vetry, a úspešne sa rozbehli aj dve stále scény Bažant Kinematograf na Magio plážach v Bratislave a premiérovo aj v Košiciach. Filmy v programe  štyroch letných kinematografov videlo doteraz takmer 15 500 divákov. Letné kiná na Magio plážach premietajú do 21. augusta, autobusy Bažant Kinematograf cestujú po Slovensku až do 9.septembra.

Vďaka výnimočnému letnému počasiu sa večerné filmové predstavenia Bažant Kinematograf tešia veľkému záujmu divákov. Tradičné retro-autobusy od začiatku sezóny navštívili už 18 miest a v týchto dňoch premietajú v Martine (30.7. – 2.8.) a Levoči (31.7. – 3.8.). V najbližších dňoch zavítajú do Prievidze (3.8. – 6.8.) a Popradu (4.8. – 8.8.). Do konca sezóny majú pred sebou ešte 15 zastávok.

 

Bazant kinematograf Magio plaz BA CFoto Peter Prochazka resizeMimoriadnej obľube sa teší aj letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži. S veľkým diváckym úspechom sa stretlo uvedenie kultového hororu Alfreda Hitchcocka Psycho, komédií Monty Python: Život Briana, a Do Ríma s láskou Woody Allena, ako aj hudobného dokumentu Buena Vista Social Club. Všetky filmy, každý po svojom, veľmi dobre zapadli do atmosféry kina pod hviezdami. Slovenské filmy Môj pes Killer a Cigáni idú do volieb prišli osobne uviesť ich tvorcovia, a sobotný večer na „politickú nôtu“ sprevádzal aj koncert známej rómskej kapely Kokavakere Lavutára alias Sendreiovci. Letné kino na Magio pláži v Košiciach (Lokalita Jazero / sídlisko Nad Jazerom), otvorené v stredu 24. júla, má za sebou prvé premietacie dni, a postupne si získava svojich fanúšikov a stálych návštevníkov. Projekcie v letných kinách Bažant Kinematograf na Magioplážach doteraz videlo 4 800 divákov.

 

Od stredy 31.júla do nedele 1. augusta filmové večery na oboch stálych scénach Bažant Kinematograf pokračujú:
Na Magiopláži v Bratislave tretí premietací týždeň otvára kultová adaptácia románu Thomasa Manna Smrť v Benátkach od Luchina Vicontiho. Štvrtok bude patriť legendárnej kapele Led Zeppelin a jej koncertu v Madison Square Garden v roku 1973, v  dokumentárnom filme Led Zeppelin: The Song Remains The Same. V piatok večer sa vážnejším témam bude venovať dánsky film Hon, v hlavnej úlohe s Madsom Mikkelsenom, ktorý za úlohu Lukasa získal cenu za najlepší herecký výkon na MFF Cannes. Víkend sa ďalej ponesie v znamení oddychu a komédií: v sobotu bude uvedený francúzsky film Nedotknuteľní, ktorý dobyl medzinárodné rebríčky návštevnosti, a v nedeľu Rumový denník v hlavnej úlohe s charizmatickým Johnnym Deppom.

 

Druhú sériu premietaní Bažant Kinematograf na Magio pláži v Košiciach začne hudobný film Michael Jackson: Moonwalker. Vo štvrtok je na programe zaujímavá adaptácia románu aj u nás známeho nórskeho spisovateľa Joa Nesboa Lovci hláv, v piatok netradičnú roadmovie Hasta la vista. Sobotný večer bude patriť klasikom britského humoru Monty Python a ich Životu Briana, a nedeľný večer klasikom medzi detektívmi vo filme Sherlock Holmes II: Hra tieňov.

Foto: Peter Procházka

Viac: www.kinematograf.sk  a www.magioplaz.sk.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.