Rekordná premiéra Svätej štvorky

Foto Premiera resizeRekordných 1500 divákov navštívilo v sobotu večer premiéru filmovej komédie Svätá štvorka režiséra Jana Hřebejka a scenáristu Michala Viewegha. Svetová premiéra sa uskutočnila v rámci úspešného projektu Letné kino Bažant kinematograf na bratislavskej Magio pláži a stala sa vôbec najnavštevovanejšou projekciou v jeho doterajšej dvojročnej histórii.  

Ľahká letná komédia o priateľstve a láske dvoch manželských dvojíc bola priam stvorená na premietanie pod holým nebom, ktoré si samozrejme nenechali ujsť ani tvorcovia filmu Jan Hřebejk, Michal Viewegh a hlavní hereckí predstavitelia Jiří Langmajer, Viktorie Čermáková a Marika Procházková. Filmovú delegáciu privítala pred početným ELENA PODZAMSKA a JAN HREBEJK resizeobecenstvom herečka Elena Podzámska, medzi tými, ktorí nechýbali na slávnostnej premiére boli aj herci Ady Hajdu, Andy Hryc, či nový šéf RTVS Václav Mika.

 

Keďže Svätá štvorka je jemne pikantná a odvážna, pre niektorých až kontroverzná, režisér a scenárista netajili pred premiérou nervozitu z toho, ako ju prijmú diváci. Vďaka uvoľnenej atmosfére, ktrorá sa rozprestrela na zaplnenej  Magio pláži už po prvých scénach filmu, sa aj ich napätie rýchlo rozplynulo.  Hřebejk s Vieweghom sa pri spoločnom filme stretli už po druhýkrát. Ich komédia Nestyda sa pred tromi rokmi stala diváckym hitom. Len na Slovensku ju videlo 100 000 divákov. V slovenských kinách sa Svätá štvorka bude premietať od 23. augusta.  

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.