Smrtonosná jazda

drive_angry_BD_predekZáľuba Nicolasa Cagea v podivných mysterióznych filmoch má zničujúce účinky na jeho kariéru. Je síce pravda, že Divokosť v srdci Davida Lyncha ho preslávila, ale čudné snímky ako Hon na čarodejnice, Čarodejov učeň, Ghost Rider či Rituál nemajú komerčný úspech, zato katastrofálne recenzie a zrážajú hercovu popularitu na bod mrazu. Výnimkou nie je ani Smrtonosná jazda (Drive Angry), akčný fantasy thriller kanadského scenáristu a režiséra Patricka Lussiera, tvorcu béčkových hororov Dracula 2000, Dracula 3: Odkaz či Krvavý Valentín.

 

Cage hrá zločinca Johna Miltona, ktorý po smrti ušiel z pekla, aby pomstil vraždu svojej dcéry a zachránil jej dieťa z pazúrova krvilačnej sekty, túžiacej rozpútať na Zemi skutočné peklo. Pomáha mu krásna čašníčka Piper (Amber Heard) so silným autom po bývalom milencovi. Za pätami majú nielen políciu, ale aj vraha, ktorého za Miltonom poslal nazlostený Satanáš.

drive_angry_BD_3D

Film, ktorého je Cage jedinou hviezdou, skončil v kinách s vysokou stratou (rozpočet 50 miliíónov, tržby 38 miliónov) i napriek tomu, že ho uvádzali v módnom stereoskopickom formáte 3D. Poslednou nádejou pre producentou teda zostalo video – čo je asi hlavný dôvod, prečo sa na biedny trh s Blu-ray diskami dostal akurát tento film. Na disku k nám teraz prichádza v 2D ako sústo, ktorému neodolá žiadny milovník grindhouseových filmov. I keď fanúšikovia „zlých“ filmov skôr ocenia zrnitý, poničený nekvalitný obraz, ktorý tak akosi patrí k veci, po technickej stránke nemožno disku nič vyčítať. Originál síce nakrútili na klasický filmový materiál, ale prepis je dokonalý – čo sa týka obrazu (1.78:1, 1080p/AVC) i zvuku (5.1 DTS-HD Master Audio, český dabing iba DD 5.1). Bonusmi sú komentáre tvorcov, vystrihnuté scény, exkluzívny dokument Access: Drive Angry, rozhovory s tvorcami picture-in-picture a iné. Slovenských titulkov niet. Príjemná je i nižšia cena disku.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.