ASK ponúka prvý online masterclass

Masterclass1 resizeAsociácia slovenských kameramanov (ASK) ponúka prvý online masterclass filmového svietenia, ktorým predstaví najnovšiu kameru Canon C300 Mark 3. Kameraman Lukáš Teren (ASK) zvolil atraktívny štýl filmového svietenia pre žáner Cyberpunk, workshop bude moderovať kameraman Maroš Žilinčan (ASK).

Majstrovský kurz určený profesionálom, ale aj filmovým fanúšikom a študentom sa bude streamovať online z profesionálnych filmových štúdií Shining v Stupave vo štvrtok 28. mája 2020 o 19.00 hod., bezplatne. „Nová kamera prezentuje ideálny most medzi profesionálnou a nezávislou filmovou výrobou. Svojimi vlastnosťami je ideálnou nie len na Masterclass2 resizedokumentárne filmy, ale aj na hrané filmy a televíznu tvorbu. Na to, čo som si na masterclass pripravil, som sa inšpiroval filmami ako Bladerunner2049, Ghost in the shell, Altered Carbon, Trilogia Matrix,“ povedal Lukáš Teren, prezident ASK.

 

Organizátori majú s majstrovskými kurzami svoje skúsenosti, usporiadavajú  ich v rámci tradičných podujatí ako Industry Day a Kamera. Tentokrát však pôjde o prvý masterclass online. Prezentáciu bude naživo streamovať na FB profile ASK https://www.facebook.com/SlovakCine/ a youtube konte firmy Canon. Stačí, keď si záujemcovia o atraktívnu tému nájdu len čas a pripoja sa. Ak by mali záujem vstúpiť do majstrovského kurzu intenzívnejšie, asociácia ponúka možnosť poslať otázky cez FB Masterclass3 resizeASK vopred a samozrejme vítaná e aj komunikácia v priebehu prezentácie.

 

Kamera C300 Mark 3 má nový 4K Super 35mm DGO senzor a interný záznam 4K/120P RAW alebo XF AVC, 2K/FHD až do 180P. Jej dynamický rozsah je 16+ EV. Jednou z veľkých výhod je aj automatické zaostrovanie a užívateľsky vymeniteľné bajonety EF alebo PL a kompatibilita s anamorfickými objektívami. Všetko podstatné na mieste objasní aj hosť prezentácie Michal Barok, odborník na techniku a Canon ambasádor.

 

Podujatia sa koná v rámci celoročného projektu ASK Masterclass, ktorý finančne podporil Audiovizuálny fond, asociácia ho organizuje spolu s firmou Canon a profesionálnymi filmovými štúdiami Shining v Stupave.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.