Volaj mame! (Švédsko 2019)

Volaj-mame2Ring Mamma!
Komédia, 102 minút
Scenár a réžia: Lisa Aschan. Kamera: Linda Wassberg. Strih: Kristin Grundström. Hudba: Jon Ekstrand. Hrajú: Sanna Sundqvist, Nuna Gunke, Alexander Karim, Jonatan Rodriguez, Evin Ahmad, Eric Ericson, Julia Corti Kopp, Cecilia Forss, Björn Gustafsson, Viktor Frisk, Anna Mannheimer, Aleksa Lundberg a ďalší.
Slovenská premiéra: 20. februára 2020
Rodičia čakajú celý život, kým im deti povedia „Ďakujem!“, a deti naopak čakajú na „Prepáč!“ Táto slepá ulička je východiskom pre komédiu Volaj Mame! Niki (Sanna Sundqvist) má 35 rokov, ale žije život ako 25-ročná. Odrazu je nútená vyrovnať sa so všetkými svojimi vzťahmi a životnými rozhodnutiami... Lisa Aschan absolvovala v roku 2005 filmovú réžiu na prestížnej Dánskej národnej filmovej škole v Kodani. V roku 2011 debutovala filmom s drámou She Monkeys. Film mal skvelé recenzie a okrem toho získal niekoľko ocenení na festivale Guldbaggegalan (švédske Oscary), vrátane tých najprestížnejších za najlepší film a najlepší scenár. Snímka sa stretla s obrovskou medzinárodnou pozornosťou a okrem iného získala cenu za najlepší film na filmovom festivale Tribeca a čestné uznanie na Medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne. Po debute She Monkeys Aschan napísala a režírovala svoj druhý celovečerný film White People(2015). Na jeseň roku 2019 sa Lisa Aschan vracia so svojím tretím celovečerným filmom Call Mom!, komédii o vzťahoch matky s dcérou.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.