Pražské orgie (ČR 2019)

Prazske-orgiePražské orgie
Triler, 112 minút
Scenár a réžia: Irena Pavlásková (podľa predlohy Philipa Rotha). Kamera: Alexandar Šurkala. Strih: Pavel Hrdlička. Hudba: Jiří Chlumecký. Hrajú: Jonas Chernick, Kseniya Rappoport, Pavel Kříž, Klára Issová, Jiří Havelka, Jiří Havelka, Miroslav Táborský, Martin Stránský, Jan Hrušínský, Petr Vondráček, Jakub Wehrernberg, Evženie Pfeifferová a ďalší.
Slovenská premiéra: 17. októbra 2019
Praha, polovica sedemdesiatych rokov minulého storočia. Slávny americký spisovateľ Nathan Zuckerman (Jonas Chernick) prichádza do Prahy, aby získal a odviezol rukopis jednej nevydanej knihy. Na svojej pražskej misii sa zoznámi so svojráznou a neskrotnou spisovateľkou Oľgou a prenikne na vyhlásené večierky, kde každý hľadá únik ku krátkemu pocitu slobody po svojom. Postupne sa proti svojej vôli stane nielen divákom, ale i účastníkom dekadentného predstavenia, v ktorom mnohí hrajú falošne, a nikomu sa nedá veriť. Zuckermanova pražská návšteva, plná bizarných stretnutí s rôznorodými ľuďmi sa stáva dobrodružnou a nebezpečnou misiou. Zuckerman si nakoniec nie je istý kto je priateľ a kto udavač. Kto sú tí ľudia z dekadentných orgií v dome syna slávneho maliara? Kto je vyplašený študent, ktorý ho upozorňuje, že musí okamžite opustiť Československo? Kto je jeho sprievodca normalizačným peklom, vyhodený divadelný režisér a teraz údržbár v kotolni múzea? A kto je jeho Olga (Kseniya Rappoport) – škandalistka a rebelka alebo hráčka dvojitej hry? V ohrození sa ocitne nielen Zuckermanova sloboda, ale aj jeho život... Film Pražské orgie je nakrútený podľa rovnomennej predlohy americkej literárnej legendy, Philipa Rotha, jedného z najrešpektovanejších svetových spisovateľov. Režisérka Irena Pavlásková získala za svoje filmy rôzne významné ocenenia ako napríklad Zvláštnu cena z MFF Cannes, Grand Prix z MFF Montrealu, ceny z MFF Moskva, ďalej Grand Prix Paříž Cretéil.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.