Colette: Príbeh vášne (USA/Veľká Británia/Maďarsko 2018)

ColetteColette
Životopisná dráma, 111 minút
Scenár: Richard Glatzer, Wash Westmoreland, Rebecca Lenkiewicz. Réžia: Wash Westmoreland. Kamera: Giles Nuttgens. Strih: Lucia Zucchetti. Hudba: Thomas Adés. Hrajú: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw, Aiysha Hart, Al Weaver, Denise Gough, Robert Pugh, Caroline Boulton, Ray Panthaki, Shannon Tarbet a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. februára 2019
Škandálny príbeh nekonvenčnej a talentovanej ženy, ktorej život bol rovnako pikantný ako romány, ktorými očarila parížsku spoločnosť v prvej polovici 20. storočia... Mladučká Sidonia-Gabriella Colette (Keira Knightley) sa zaľúbi do oveľa staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho (Dominic West). Po svadbe sa všetko zmení – pokojné prostredie malej dediny vymení za svet žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Colette sa prispôsobuje novému životu, vnára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Emancipovaná Colette však túži po uznaní. Ich manželstvo sa pre Willyho časté nevery a Colletin narastajúci záujem o ženy postupne rozpadá. Willy sa však svojej talentovanej ženy za žiadnu cenu nechce vzdať... Snímka prináša príbeh ženy, ktorá sa nebála dávať otázky týkajúce sa spoločenských mravov, sexuality. Jej tvorba výrazne ovplyvnila literárnu spoločnosť svojej doby. Životopisná dráma Colette: Príbeh vášne režíroval uznávaný britský režisér Wash Westmoreland (Stále som to ja). Hlavné úlohy stvárnili Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Kód Enigmy, Pýcha a predsudok, Vojvodkyňa) a Dominic West (seriály Aféra, The Hour, film Tomb Raider).
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.