Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži otvorí Whitney

Bazantkinematograf2018logo resizeV sobotu 14. júla otvára svoje brány Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave. Päť filmových týždňov pod hviezdnou oblohou odštartuje exkluzívna predpremiéra filmu Whitney a večery na Magio pláži budú do 17. augusta, vždy od soboty do stredy, patriť úspešným filmovým titulom z posledného obdobia, špeciálnym uvedeniam i stretnutiam s filmovými tvorcami.

Plážová filmová sezóna sa otvára novým dokumentárnym filmom o speváckej legende Whitney Houston. Oscarový režisér Kevin Macdonald v snímke Whitney prostredníctvom exkluzívnych rozhovorov s najbližšou rodinou, priateľmi a kolegami a dosiaľ nezverejnených záberov poodhaľuje zákulisie speváčkinho života. Film mal svetovú premiéru na tohtoročnom MFF v Cannes, na Magio pláži bude uvedený v exkluzívnej predpremiére a do slovenských kín vstúpi 2. TIborBachratay resizeaugusta. Aj záver filmového leta bude hudobný. Bažant Kinematograf v obnovenej slovenskej premiére uvedie jeden z najslávnejších filmových muzikálov všetkých čias - Moulin Rouge režiséra Baza Luhrmanna z roku 2001.

Zo slovenských a česko-slovenských filmov posledného obdobia sa v programe, tradične aj s hosťami, predstavia nové tituly Backstage (r. Andrea Sedláčková),  Čiara (r. Peter Bebjak), či dokumentárny film Mečiar Terezy Nvotovej. V programe budú aj české filmy Otcova volga (r. Jiří Vejdělek) a Prezident Blaník (r. Marek Najbrt), ktoré rovnako ako Backstage a Čiara tento rok cestujú s Bažant Kinematografom aj po slovenských mestách.

Zo zahraničnej kinematografie, americkej i európskej, letné kino prinesie úspešné distribučné aj festivalové tituly, medzi nimi napríklad Tri billboardy kúsok za Ebbingom od Martina McDonagha, ocenený Oscarom za najlepší ženský herecký výkon pre Frances McDormand, Najtemnejšia hodina Stevena Spielberga, v hlavnej úlohe s Gary Oldmanom, oceneným Oscarom za postavu Winstona Churchilla, či vynikajúca akčná komédia Zabijakov osobný strážca (r. Patrick Hughes) so Samuelom L. Jacksonom, Ryanom Reynoldsom a Salmou Hayek.

V rámci tradičného filmovo-hudobného programu sa bude 21. júla konať aj rock´n´rollový večer: exkluzívnu projekciu legendárneho filmu Žltá ponorka so skupinou The Beatles od režiséra Georgea Dunninga, ktorý mal TiborBachraty2 resizepremiéru pred 50 rokmi a na Magio pláži bude uvádzaný v remastrovanej verzii, uvedie koncert kapely The Cellmates (od 19.00h). Tradične sa predstaví aj laureát ceny LUX udeľovanej Európskym parlamentom, ktorým je za rok 2017 filmový debut Amandy Kernell Sámska krv. V cykle venovanom prázdninujúcim deťom a ich rodičom Bažant Kinematograf uvedie pokračovanie filmového hitu Paddintgton – Paddington 2 (r. Paul King).

Z nezávislejšej filmovej scény určite treba spomenúť maďarskú komornú snímku O tele a duši (r. ldikó Enyedi) v hlavnej úlohe so slovensko-maďarskou herečkou Alexandrou Borbély, tragikomédiu Štvorec (r. Ruben Östlund), alebo netradičnú road movie Kráľ Belgičanov (r. Peter Brosens, Jessica Woodworth).

Divákom sa tento rok pred projekciami bude z plátna prihovárať známa televízna a rozhlasová hlásateľka Andrea Bugošová v rámci úspešnej retrokampane a prezentácie piva značky Zlatý Bažant ´73, generálneho partnera projektu. Podrobný program a informácie k filmom nájdete v prílohe k tlačovej správe a na webstránkach www.kinematograf.sk a www.magioplaz.sk.

Letné kino na Magio pláži bude premietať od soboty do stredy, projekcie sú bez vyberania vstupného, vždy od 21:00, resp. krátko po zotmení. Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Príjemné prostredie a zázemie Magio pláže ponúka divákom sedenie na stoličkách, laviciach či lehátkach za depozit je možnosť zapožičať si deku. Možnosť občerstviť sa v plážových baroch je do polnoci. O prípadných zmenách programu pre nepriaznivé počasie informuje facebookový profil Bažant Kinematograf a webstránka www.kinematograf.sk

Projekcie v Letnom kine Bažant Kinematograf na Magio pláži zabezpečuje špeciálne upravené auto IVECO Daily prerobené na profesionálnu kino a videoprojekciu. Technicky a výtvarne ho do podoby jedinečného kinozariadenia premenili výtvarník Fero Lipták a javiskový technológ Peter Kostroň.

Foto: Tibor Bachratý

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.