Čiara (Slovensko-Ukrajina-Česko 2017)

ciaraМежа / Čára
108 minút.
Scenár: Peter Balko. Réžia: Peter Bebjak. Kamera: Martin Žiaran. Strih: Marek Kráľovský. Hudba: Slavomír Solovic. Účinkujú: Tomáš Maštalír, Emília Vášáryová, Zuzana Fialová, Andy Hryc, Eugen Libezňuk, Filip Kaňkovský, Milan Mikulčík, Kristína Kanátová, Olexandr Piskunov, Stanislav Boklan, Rimma Zjubina, Vanesa Antovská, Veronika Strapková, Benkö Géza, Erik Olé, Nela Porkertová, Volodymyr Helyas, Makar Tichomirov a ďalší.
Slovenská premiéra 3. augusta 2017
Po Marhuľovom ostrove sa režisér Peter Bebjak s kameramanom Martinom Žiaranom presunuli z juhu západného Slovenska na divoký východ, aby na námet a v produkcii Wandy Adamík Hrycovej – a podľa scenára Petra Balka – nakrútili novodobú baladu z kraja Nikolu Šuhaja Lúpežníka na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Tomáš Maštalír stvárnil Adama Krajňáka, otca rodiny, podnikateľa a hlavu zločineckého gangu, ktorý v spolupráci s ukrajinským podsvetím a úplatným policajným kapitánom Petrom Bernardom (Andy Hryc) cez Slovensko na Západ pašuje tabak aj utečencov. Problémy nastanú, keď odmietne ukrajinskú ponuku na prevážanie drog. Nie sú to však jediné ťažkosti. Adamova dcéra (Kristína Kanátová) je v druhom stave a mladý otec dieťaťa sa Krajňákovi ani trochu nepozdáva. Svoje temné tajomstvá stráži i Adamova matka (Emília Vášáryová).
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.