Zomrel slávny rocker a herec Meat Loaf

Meat LoafLegendárny spevák a herec Meat Loaf zomrel vo štvrtok 20. januára 2022 vo veku 74 rokov. O tejto udalosti informovala BBC s odvolaním sa na jeho rodinu. V jeho posledných chvíľach mu bola po boku jeho druhá manželka Deborah, dcéry Pearl a Amanda, i najbližší priatelia.

Meat Loaf sa narodil ako Marvin Lee Aday (neskôr si zmenil krstné meno na Michaela) 27.septembra 1947 v texaskom Dallase. Verejnosti bol v prvom rade známy ako hudobník a na tejto scéne si pripísal na svoje konto i najväčšie úspechy. Bol skutočnou rockovou ikonou, popritom sa však angažoval aj ako herec. Prvým filmom, v ktorom sa objavil, bol slávny muzikál The Rocky Horror Picture Show (1975). Z tých známejších možno spomenúť aj Waynov svet (1992), Klub bitkárov (1999), Formula 51 (2001), The Salton Sea (2002), či Králi ro(c)ku (2006). Nevyhýbal sa ani seriálovej, respektíve televíznej produkcii, i keď občas tam stvárňoval v epizódnych rolách iba sám seba (Mestečko South Park, Monk, Dr. House, Glee). Fanúšikovia tak prišli skraja roka 2022 o ďalšiu veľkú osobnosť, ktorá sa zanechala stopu ako na hudobnej, tak i filmovej scéne.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.