Čo sme komu zase urobili? (Francúzsko 2019)

Co-sme-komu-zase-urobiliQu´est-ce qu´on a encore fait au bon Dieu?
Komédia, 98 minút
Scenár: Philippe de Chauveron, Guy Laurent. Réžia: Philippe de Chauveron. Kamera: Stéphane Le Parc. Strih: Alice Plantin. Hudba: Marc Chouarain. Hrajú: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Frédérique Bel, Julia Piaton, Noom Diawara, Émile Caen, Élodie Fontan, Pascal N´Zonzi, Salimata Kamate, Tatian Rojo, Claudia Tagbo a ďalší.
Slovenská premiéra: 28. februára 2019
Claude a Marie Verneuilovci (Christian Clavier, Chantal Lauby), milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj riadni malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Teraz však čelia novej kríze. Ich štyria zaťovia Rachid, David, Chao a Charles (Medi Sadoun, Ary Abittan, Frédéric Chau, Noom Diawara) sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ako k tomu prídu práve Claude a Marie Verneuilovi? Obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, manželov vedú k vymýšľaniu najrozličnejších dôvodov, ako vo Francúzsku všetkých udržať. Ako na to? Predsa dokázať a presvedčiť, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali... Komédia Čo sme komu zase urobili nadväzuje v príbehu a v hereckom obsadení hlavných hrdinov na úspešnú a rovnako bláznivú snímku Čo sme komu urobili? Roly Claude a Marie si pod režisérskou taktovkou Philippa de Chauverona opäť vychutnávajú Christian Clavier a Chantal Lauby. A práve Clavier popisuje svoju úlohu vo filme slovami: „Na filme je vtipná predovšetkým paradoxná situácia, v ktorej sa moja postava ocitne. Svätuškársky svokor je voči všetkému a všetkým okolo seba veľmi kritický. Vo chvíli, keď musí svojím zaťom ukázať nesmierne pozitívny obraz Francúzska, začína sa naozaj veľká zábava.“
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.