Víťaz IFF Trenčianske Teplice je snímka Amanitas

IFFTrencianskeTeplicelogo resizeV nedeľu sa skončil IFF Trenčianske Teplice udelením cien víťazom súťaže Na ceste. Víťazom Hlavnej ceny, Zlatá žaba, sa stal film Amanitas režiséra Jakuba Šmída z pražskej FAMU (22 min, 2015).

Víťazom Ceny poroty (Special mention) je snímka Checkpoint režiséra Adama Felixa (30 min, 2014).

zaba resizeVíťazom Ceny primátora mesta Trenčianske Teplice je debut bulharskej režisérky menom Svetla Tsotsorkova s názvom Jajda (Smäd, 2015, 90 min.).

Zlatá kamera a Umelcova misia

Pri otvorení súťaže si vo štvrtok  prevzal Zlatú kameru, maďarský filmár a víťaz ceny z Berlinale, Béla Tarr. Na slávnostnom ceremoniále v Kursalone  si cenu Zlatá kamera prevzal scenárista a dramaturg a filmový pedagóg Marek Leščák.

Cenu Umelcova misia si ako prvá prevzala v sobotu, takisto na slávnostnom cereminiále, francúzska herečka Chiara Mastroianni, ktorá svoju tabuľku umiestnila na Moste slávy vedľa, pred rokmi rovnako ocenenej matky, Catherine Deneuve.  Ako druhá  si na Moste slávy v nedeľu  prevzala cenu Umelcova misia Zdena Studenková a upevnila svoju tabuľku k ďalším hviezdam strieborného plátna.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.