Angry Birds vo filme (Fínsko-USA 2016)

angry birdsAngry Birds
98 minút.
Scenár: Jon Vitti. Réžia: Clay Kaytis, Fergal Reilly. Výtvarník: Pete Oswald. Strih: Kent Beyda, Ally Garrett. Hudba: Heitor Pereira. V slovenskom znení účinkujú: Peter Sklár, Matej Landl, Vladimír Kobielsky, Gabika Dzúriková, Daniel Dangl, Ivan Šándor, Peter Marcin, Juraj Hrčka, Petra Polnišová, Dušan Szabó, Zuzana Šebová, Ján Tréger, Milan Zimnýkoval, Henrich Platek, Marcel Forgáč, Štefan Richtárech, Renáta Rundová a ďalší.
Slovenská premiéra 12. mája 2016
Koncom roka 2009 sa objavil fenomén – fínska videohra Angry Birds, ktorá zaznamenala viac ako miliardu stiahnutí. To prirodzene nemohlo uniknúť pozornosti podnikateľov s filmovou zábavou. Vo fínsko-americkej koprodukcii a s nákladmi 80 miliónov dolárov vznikol animovaný film s obľúbenými hernými postavičkami podľa scenára Jona Vittiho (Simpsonovci vo filme, Alvin a Chipmunkovia 1 a 2) a pod vedením debutujúcich režisérov – skúsených animátorov Claya Kaytisa s Fergalom Reillym. Reklama si údajne vyžiadala ďalších sto miliónov. Na ostrove šťastných nelietavých vtákov sú svojrázni introverti Red, Chuck, Bomb a Terrence považovaní za outsiderov. Spoznajú sa na kurze sebaovládania. Keď na brehu ostrova pristane loď so zelenými prasatami, iba tento štvorlístok šípi nebezpečenstvo – a iba on môže ostrov zachrániť.
Foto: ITAfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.