Kauza Cervanová na DVD

Najlepší dokumentárny film minulého roka ocenený národnou filmovou cenou, Kauza Cervanová, sa teraz dostáva k divákom na DVD, a to so špeciálnym bonusovým filmom. V predaji bude od soboty 10. mája 2014 a slávnostne ho pokrstí známy český herec Jan Kraus v sobotu 10. mája 2014 v žilinskom Artfore o 16.30 hod, kde bude môcť verejnosť diskutovať aj s režisérom dokumentárnej tragédie Robertom Kirchhoffom.

Robert Kirchhoff odkrýva v  špeciálnom 40-minútovom bonusovom filme na DVD dosiaľ nezverejnené stránky zo súdnych spisov a archívov Štátnej  bezpečnosti, opisuje, ako chodili hlásenia o kauze na stôl priamo prezidentovi Husákovi, či kto boli osoby, čo dozorovali prípad a aké kariérne postupy za to zožali. Zverejnil aj rozhovory s rodinnými príslušníkmi odsúdených, ich priame svedectvá o tyranii v komunistickom väzení a na koniec krátkeho filmu odpovedá aj na otázku, či má predstavu o tom, aké pozadie mal v skutočnosti tento prípad a kto za ním mohol stáť.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.