Play! Andreja Kolenčíka na festivale v Istanbule

Krátkometrážny dokumentárny film Play! režiséra Andreja Kolenčíka sa predstaví v súťaži tureckého festivalu Bosphorus Film Festival, ktorý sa uskutoční od 20. do 27. novembra v Istanbule. Dokument vybrali v konkurencii 2621 prihlásených filmov zo 111 krajín do medzinárodnej súťaže, kde sa predstaví 15 filmov.

Film vznikol minulý rok v srbskej produkcii a vypovedá o osemročnom chlapcovi Dušanovi, ktorý trávi voľný čas so svojim dedkom v hazardnom kasíne. Film sa nakrúcal v srbskom meste Čačak a vznikol v spolupráci s medzinárodným štábom. Kameramanom filmu je Mexičan Carlos Correa Reynoso, ktorý nakrútil aj film La Parka, ktorý bol tohto roku nominovaný na Oscara ako najlepší kratkometrážny dokumentárny film. O strih sa postaral bulhar Alberto Iordanov a zvuk mala na starosti Tatiana Bulycheva, študentka ruskej školy VGIK. Výkonnou producentkou bola mladá Srbka Tijana Marković. Producentom je spoločnosť Filmart, ktorá organizuje medzinárodný workshop pre mladých filmárov.

Snímka sa tento rok predstavila už na 15. medzinárodných festivaloch, okrem iného aj na prestížnom festivale Guanajuato Film Festival v Mexiku a medzinárodnú premiéru mala na kanadskom festivale DOXA vo Vancouveri, ktorý patrí medzi najväčšie na západnom pobreží Kanady. Najbližšie film uvidia slovenskí diváci na Medzinárodnom filmovom festivale v Bratislave, kde si odbije tuzemskú premiéru v súťaži krátkych filmov. Andrej Kolenčík je filmový režisér a výtvarník. V roku 2012 nakrútil krátky dokument Hviezda a v roku 2013 spolurežíroval hraný film Výstava. V súčasnosti pripravuje svoj celovečerný debut.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.