Victoria (Nemecko 2015)

victoria 02138 minút.
Scenár a réžia: Sebastian Schipper. Kamera: Sturla Brandth Grøvlen. Strih: Olivia Neergaard-Holm. Hudba: Nils Frahm. Účinkujú: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit, Max Mauff, André Hennicke, Anna Lena Klenke, Hans-Ulrich Laux, Eike Frederik Schulz a ďalší.
Slovenská premiéra 29. októbra 2015
Sturla Brandth Grøvlen si za kameru filmu Victoria odniesol z tohrotočného berlínskeho festivalu Strieborného medveďa v kategórii Najlepší umelecký prínos. Snímka získala i viacero ďalších ocenení, vrátane ceny čitateľov denníka Berliner Morgenpost. Kriminálna romanca o španielskej čašníčke v Berlíne Victorii (Laia Costa), ktorá sa s partiou východoberlínskych mládencov zapletie do zbabranej ozbrojenej lúpeže je predovšetkým filmárskou ekvilibristikou. Vznikla totiž bez strihu, na jeden záber, pričom kamera hrdinov sleduje v autách, vo výťahoch i na strechách. Samozrejmá je veľká dávka hereckej (ale i scenáristickej a kameramanskej) improvizácie. Výsledok, hoci mu časť kritiky všeličo vyčíta, však stojí za to!
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.