Peter Krištúfek získal v Rige cenu za najlepšiu réžiu

viditelnysvet_turjanova_trojan_resizePeter Krištúfek získal s filmom Viditeľný svet Cenu za najlepšiu réžiu na 21. Medzinárodnom filmovom festivale Arsenáls v Rige. Na najväčšom pobaltskom filmovom podujatí súťažil v konkurencii 12 filmov z Európy, Ázie a Amerického kontinentu.

„Podľa členov poroty mi o chlp unikla ešte cena FIPRESCI. Grand Prix v hodnote 10 000 dolárov bola lotéria so šancou 1:13. Lotyši majú zmysel pre absurdný humor - bolo treba nájsť v pohári s podivným nápojom zlatý gombík riaditeľa festivalu Augustsa Sukutsa. Našiel ho kolega z Uruguaja. Cena za najlepšiu réžiu vyzerá dobre – nazývajú ju Magický krištáľ. Na letisku ju pokladali omylom za nálož, takže som musel vyše hodiny čakať na batožinu.“ povedal režisér po príchode z Rigy.

Viditeľný svet, z produkčnej spoločnosti JMB Film & TV Production, mal svetovú premiéru v súťaži 46. MFF Karlovy Vary. Úspešne bol uvedený na Letnej filmovej škole v Uherskom Hradišti. Po festivale Arsenals putuje na luxemburský festival Cineast – prehliadku najlepších filmov zo strednej a východnej Európy. Na Slovensko sa vráti 5. novembra, kedy bude mať distribučnú premiéru v rámci 13. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Bratislava.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.