Pápež František: Modlite sa za mňa (Španielsko-Argentína-Taliansko 2015)

papez frantisekFrancisco – El Padre Jorge / Francis: Pray for Me
104 minút.
Scenár: César Gómez Copello, Beda Docampo Feijóo, Elisabetta Pique. Réžia: Beda Docampo Feijóo. Kamera: Kiko de la Rica. Strih: Cristina Pastor. Hudba: Federico Jusid. Účinkujú: Darío Grandinetti, Silvia Abascal, Blanca Jara, Leticia Brédice, Alejandro Awada, Carlos Hipólito, Jorge Marrale, Gabriel Gallicchio, Marta Belaustegui, Lara González Cardoso, Laia Grandinetti, Naia Guz Sanchez a ďalší.
Slovenská premiéra 27. apríla 2017
Krátko po zvolení kardinála Jorge Maria Bergoglia za hlavu rímsko-katolíckej cirkvi cirkevné trhy zaplavil najrôznejší tovar s jeho menom. Vatikánska korešpondentka argentínskeho denníka La Nación expresne napísala a v novembri 2013 vydala knihu Francisco: Vida y revolución, poskladanú z rozhovorov so 75 ľuďmi, vrátane samotného kardinála Bergoglia – pápeža Františka, s ktorým sa autorka priatelí od roku 2001. Ešte v roku 2013 kúpil práva na sfilmovanie knihy argentínsky producent, ktorý získal investorov aj v Španielsku a Taliansku. U nás málo známy režisér Beda Docampo Feijóo je sám Argentínec španielskeho pôvodu. A naopak, predstaviteľa titulnej roly, argentínskeho herca Daría Grandinettiho (nar. 1959) poznáme z filmov španielskeho majstra Pedra Almodóvara. Snímka sa do argentínskych a španielskych kín dostala na jeseň 2015, ale najväčšiu popularitu si získala na Filipínach.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.