Naša malá sestra (Japonsko 2015)

nasa mala sestra海街diary (Umimachi Diary) / Our Little Sister
128 minút.
Scenár, réžia, strih: Hirokazu Kore-eda. Kamera: Mikiya Takimoto. Hudba: Yôko Kanno. Účinkujú: Haruka Ajase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose, Džun Fubuki, Kirin Kiki, Šinobu Ótake, Lily Franky, Šin'iči Cucumi, Rjó Kase, Óširó Maeda, Rjóhei Suzuki, Kentaró Sakaguči, Midoriko Kimura, Júko Nakamura, Fukiko Hara a ďalší.
Slovenská premiéra 19. mája 2016
Akimi Jošida, majster kresleného seriálu manga, od roku 2007 dodnes vytvára pre japonský mesačník Flowers Denník prístavného mesta (Umimachi diary) o živote rodiny Kouda. Inšpiroval sa ním tokijský režisér Hirokazu Kore-eda a nakrútil jeho hranú filmovú adaptáciu, ktorá sa v origináli volá rovnako ako predloha, ale na Slovensku nesie názov Naša malá sestra. Tri sestry žijú spoločne vo veľkom dome v prístavnom meste Kamakura. Keď ich otec, ktorý od rodiny odišiel pred pätnástimi rokmi, zomrie, cestujú na vidiek na pohreb, kde spoznajú svoju plachú nevlastnú sestru. Ich návrh, aby odišla žiť spolu s nimi, dospievajúca Suzu s nadšením prijíma. Začína sa tak obdobie sladkých i trpkých dobrodružstiev. Snímka mala premiéru vlani v Cannes a získala päť cien Japonskej filmovej akadémie.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.