Malá z rybárny mieri do Lisabonu

Malazrybarny resizeOriginálna interaktívna výstava k celovečernému animovanému bábkovému filmu Malá z rybárny sa z Prahy presťahovala do Portugalska. Výstava, ktorú inštaloval autorský tým spoločnosti Miracle Film v lisabonskom Museu da Marioneta, sa slávnostne otvorí 4. februára 2016 a potrvá až do konce apríla.

 Stane se tak i hlavnou doprovodnou akcí Mezinárodného festivalu animovaného filmu Mostra Lisabon (3.–13.marec), do ktorého hlavnej súťaže zaradili aj film Malá z rybárny. Česká animovaná škola bude na festivale reprezentativne zastúpená.  Režiséra a výtvarníka Malej z rybárny Jana Baleja, ktorý už v roku 2007 získal na tomto festivale Grand Prix za rozprávkový celovečerní film Jedné noci v jednom městě, pozvali do poroty mezinárodnej súťaže Super Shorts. Společne s animátorom Malej z rybárny Michaelem Carringtonem uvedie workshop o animovanom filme a festivaloví diváci budú mať takisto možnosť vidieť ukážky z Balejovy tvorby.
 
Producent projektu Miracle Film pozval vlani zástupkyňu festivalu Mostra na slávnostnú premiéru filmu Malá z rybárny, který otváral zlínský festival, a na výstavu k filmu v Malostranskej  besede. Unikátny projekt  ich natoľko nadchlol, že okamžite začalo rokovanie o inštalácii výstavy a účasti na festivale. Lisabonskou expozíciou projekt rozhodneš nekončí. Najnovšie o výstavu prejavil záujem Festival H. Ch. Andersena, ktorý sa koná v rodisku spisovateľa, v dánskom Odense a Medzinárodný festival animovaného filmu v Tokiu (TAAF).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.