Bažant Kinematograf vstupuje do druhej polovice sezóny

Bazantlogo resizeVďaka výnimočnému letnému počasiu najmä začiatkom sezóny sa večerné filmové predstavenia Bažant Kinematografu tešia veľkému záujmu divákov. Projekcie v slovenských mestách doteraz videlo vyše 17 000 divákov, projekcie na bratislavskej Magio pláž doteraz navštívilo viac ako 5 500 fanúšikov filmu. Stála scéna Bažant Kinematograf v Bratislave premieta do 20. augusta, filmové autobusy cestujú po Slovensku do 8. septembra.

Retroautobusy Bažant Kinematograf sú na cestách po Slovensku od 1. júla s programom českých a slovenských filmov a kolekciou predfilmov z dielne významného slovenského animátora Ondreja Rudavského. Doteraz navštívili 15 miest zo svojej trasy. Najnavštevovanejším filmom sú zatiaľ tituly Trabantom až na koniec sveta (r. Dan Magioplaz resizePřibáň), ktorý videlo viac ako 4 000 divákov, a Díra u Hanušovic (r. Miroslav Krobot) s vyše 3 800 divákmi. Najväčšiu návštevnosť Bažant Kinematograf zaznamenal zatiaľ v Trnave (vyše 2 800 divákov) a v Ružomberku (vyše 2 000). Kvôli nepriazni počasia bol zrušený len jeden premietací večer vo Zvolene (25.7.). Do konca sezóny ešte autobusom zostáva 18 zastávok. Aktuálne premietajú v Martine (29. 7. – 2. 8.) a Kežmarku (1. – 4. 8.) a v najbližších dňoch navštívia Prievidzu (3. – 6. 8.), Spišskú Novú Ves (5. – 9. 8.) a Handlovú (7. – 10.8.).

 

Mimoriadnej obľube sa teší tradične aj letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži. Za tri premietacie týždne, počas ktorých nastala len jedna programová zmena, uvádzané filmy videlo v priemere okolo 450 divákov na jedno predstavenie. Najväčšími hitmi programu boli doteraz tituly Amy (r. Asif Kapadia), v slovenskej premiére uvedený ako otvárací film, a čierna komédia Divoké historky (r. Damián Szifron).

Štvrtý premietací týždeň na Magiopláži v Bratislave otvorí hudobný večer s kapelou Led Zeppelin a záznam legendárneho koncertu Celebration Day z roku 2007, pri ktorom sa členovia Led Zeppelin stretli prvýkrát na jedno pódiu od smrti Johna Bonhama (r. Dick Carruthers, 2012). V pondelok 3. augusta bratislavské Letné kino Bažant Kinematograf uvedie najnovší film Tima Burtona Big Eyes (2014) o jednom z najväčších umeleckých podvodov v dejinách. Utorkový večer bude patriť neodolateľne šarmantnému Billovi Murrayovi v úlohe zatrpknutého vojnového veterána, ktorý sa spriatelí s chlapcom zo susedstva a navzájom si zásadne ovplyvnia životy (Miluj suseda svojho, r. Theodore Melfi, 2014). V stredu 5. augusta sa na Magio pláži výrazne schladí vďaka škandinávskej čiernej komédii Boj snežného pluhu s mafiou (r. Hans Petter Moland, 2014). 6. augusta ukončí ďalší programový týždeň zaujímavá čierno-biela klasika významného fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho Juha (1999), v hlavnej úlohe so známou a neprehliadnuteľnou herečkou Kati Outinen.

 

Všetky projekcie Bažant Kinematografu sú bez vyberania vstupného, začínajú krátko po zotmení, okolo 21:00, nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra.

Foto:Martin Zilka

Viac: www.kinematograf.sk, www.magioplaz.sk.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.