Moonlight (USA 2016)

moonlight111 minút.
Scenár a réžia: Barry Jenkins. Kamera: James Laxton. Strih: Joi McMillon, Nat Sanders. Hudba: Nicholas Britell. Účinkujú: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe, Naomie Harris, Jaden Piner, Herman 'Caheei McGloun, Kamal Ani-Bellow, Keomi Givens, Eddie Blanchard, Rudi Goblen, Ashton Sanders, Edson Jean, Patrick Decile a ďalší.
Slovenská premiéra 23. februára 2017
Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia filmová dráma a osem nominácií na Oscara v tých najprestížnejších kategóriách vyniesli na svetové výslnie dosiaľ skôr málo známeho afroamerického scenáristu a režiséra Barryho Jenkinsa (nar. 1979) z Floridy. Adaptoval čiastočne autobiografickú hru dramatika Tarella Alvina McCraneyho In Moonlight Black Boys Look Blue. Režisérov osud sa ponáša na Jenkinsov nielen spoločným miestom pôvodu, ale aj sociálnym postavením rodiny a skúsenosťami so závislosťou. Nadčasový príbeh dospievania a hľadaní samého seba je zasadený do drsných kulís okrajových štvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje miesto v prostredí, v ktorom často rozhoduje právo silnejšieho, zatiaľ čo jeho vnútorný svet sa plní láskou, bolesťou aj túžbou. Moonlight zachytáva univerzálnu tému priateľstva a sexuálnej identity v troch rôznych životných etapách od detstva až po dospelosť. Je zároveň portrétom mladého človeka, súčasných amerických predmestí aj nepostrehnuteľných síl, ktoré formujú ľudské životy.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.