Proti prírode (Nórsko 2014)

Proti prirode resizeProti prírode (Nórsko 2014)
Mot naturen
80 minút.
Scenár a réžia: Ole Giæver. Kamera: Øystein Mamen. Strih: Ole Giæver, Frida Eggum Michaelsen. Hudba: Ola Fløttum. Účinkujú: Ole Giæver, Rebekka Nystabakk, Marte Magnusdotter Solem, Sivert Giæver Solem, Trond Peter Stamsø Munch a ďalší.
Slovenská premiéra 23. apríla 2015
Nórsky scenárista, režisér, herec, strihač a producent Ole Giæver získal na tohtoročnom filmovom festivale v Berlíne cenu Label Europa Cinemas za svoj vlastne iba druhý dlhometrážny hraný film Mot naturen, ktorý mal premiéru vlani na festivale v Toronte. Tridsiatnik Martin, postihnutý osobnostnou krízou, sa vydal na sólovú túru do hôr a my počujeme jeho necenzurované meditácie o malomestskom živote, ľuďoch v jeho okolí a ňom samotnom. Proti prírode je priamočiary humorný portrét muža, ktorý sa túži vymaniť zo zabehnutých koľají. Hlavnej úlohy sa zhostil sám režisér. Na scenári i réžii sa podieľala aj jeho dlhoročná partnerka Marte Vold.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.