Lóve úspešne už aj v českých kinách

Lve_resizeDruhý celovečerný film Jakuba Kronera Lóve, ktorý vznikol v slovensko - českej koprodukcii, má už za sebou prvé dni premietania v českých kinách. Snímka mala v širokej distribučnej sieti českých kín premiéru 12. januára a darí sa jej veľmi dobre.  Lóve malo po prvých desiatich dňoch v českých kinách na svojom konte 10 064 divákov a hrubé tržby na úrovni 1 339 759 KČ.

Návštevnosť Lóve v českých kinách dokazuje, že film slovenských tvorcov, nakrútený a premietaný výlučne v slovenčine, môže svojim príbehom, spôsobom rozprávania a vizuálnym stvárnením zaujať väčšinového návštevníka kín aj u našich najbližších západných susedov. Spomedzi slovenských filmov uplynulého roka malo Lóve za desať dní viac divákov ako napríklad Cigán Martina Šulíka alebo Viditeľný svet Petra Krištúfka za celé obdobie v českej distribúci (aj keď treba, samozrejme, vziať do úvahy rôzny žáner a cieľovú skupinu divákov týchto filmov). Celkovo patrí Lóve pri porovnaní otváracích víkendov všetkých väčšinovo slovenských filmov v českej distribúcii (od rozdelenia Československa) tretie miesto podľa tržieb. Na prvom sa drží Fontána pre Zuzanu 3 (r. 1999, 801.652 KČ) a Kruté radosti (r. 2003, 785.950 KČ).

Predpokladá sa, že Lóve sa udrží v širokom nasadení českých multiplexov a kín ešte niekoľko týždňov, a že súčasný príbeh mladých filmárov, nakrútený o mladých a pre mladých, sa bude páčiť a dosiahne zaujímavú, možno dokonca rekordnú návštevnosť. 

Lóve sa stále teší mimoriadnej diváckej obľube aj v slovenských kinách. Od svojej premiéry (13. októbra 2012) film videlo takmer 115 000 divákov a jeho úspech v hrubých tržbách vyjadruje číslo 521 310 eur.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.