Srdcu nerozkážeš (USA 2017)

srdcu nerozkazes
The Big Sick
120 minút.
Scenár: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani. Réžia: Michael Showalter. Kamera: Brian Burgoyne. Strih: Robert Nassau. Hudba: Michael Andrews. Účinkujú: Kumail Nanjiani Kumail, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff, Adeel Akhtar, Bo Burnham, Aidy Bryant, Kurt Braunohler, Vella Lovell, Myra Lucretia Taylor, Jeremy Shamos, David Alan Grier, Ed Herbstman, Shenaz Treasury, Rebecca Naomi Jones, Kuhoo Verma, Mitra Jouhari, Celeste Arias, Shana Solomon, Jeff Blumenkrantz a ďalší.
Slovenská premiéra 27. júla 2017
Americký televízny komik Michael Showalter (nar. 1970) nakrútil v produkcii Judda Apatowa film podľa debutovej predlohy  svojho kolegu, komika pakistanského pôvodu Kumaila Nanjianiho, údajne jeho vlastnej autentickej skúsenosti – a s ním v hlavnej mužskej role. Hrá komika, ktorý si privyrába ako taxikár, zaľúbeného do sympatickej Emily (Zoe Kazan). Keď dievčina zistí, že Kumalova moslimská rodina nástojí na výbere moslimskej nevesty a striktnom dodržiavaní islamu, komika opustí. Vinou zákernej choroby však upadne do kómy a Kumal v nemocnici začne hrať riskantnú hru, aby svoju vyvolenú získal naspäť. Drobná úloha na záver filmu sa ušla i skutočnej Emily – Emily V. Gordonovej, ktorá je uvedená aj ako spoluautorka scenára. V Čechách má film príhodnejší názov: Pěkně blbě.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.