Aldabra: Bol raz jeden ostrov (Česká republika 2014)

dsc 010173 minút.
Scenár a réžia: Steve L. Lichtag. Kamera: Ondřej Hošek, Vojtěch Nedvěd. Strih: Radim Kotešovec. Hudba: Robert Jíša. Účinkujú: Oldřich Kaiser (v slovenskom znení Maroš Kramár).
Slovenská premiéra 19. novembra 2015
Český herec Zdeněk Loveček (1954), z ktorého sa po emigrácii do USA stal uznávaný producent a dokumentarista Steve Lichtag, nakrútil v českej produkcii celovečerný rodinný prírodopisný dokument v 3D. Ani teraz neopustil svoju životnú tému morí, oceánov a s nimi spojených ohrozených živočíšnych druhov. Druhý najväčší koralový ostrov na svete – Aldabra – leží v západnej časti Indického oceánu, viac než 1 000 kilometrov od hlavného seychelského ostrova Mahé a 400 km od Madagaskaru. Ako neobývaný je jedným z mála miest na Zemi, ktoré po storočia ostávajú prakticky nedotknuté civilizáciou, ale vplyv človeka sa dá poznať aj tu. Lichtag prináša v efektných záberoch unikátne príbehy jedinečných živočíchov, ktoré sa na ostrove rodia, vytvárajú spoločenstvá, privádzajú na svet mláďatá a bojujú o prežitie.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.