Bažant Kinematograf uzavrie sezónu v Bratislave

cigan_resizeSvoju deviatu prázdninovú cestu po slovenských mestách ukončí toto leto Bažant Kinematograf výnimočne inak ako po minulé roky. V utorok 13. augusta sa na jeden deň vráti do Bratislavy, aby divákom na špeciálnej projekcii premietol najnovší film Martina Šulíka Cigán, ktorý v týchto dňoch za účasti tvorcov reprezentuje Slovensko na významnom medzinárodnom filmovom festivale v kanadskom Toronte. Utorňajšia projekcia sa uskutoční na Hlavnom námestí a premietať sa začne o 20.00 hod., vstup na projekciu je voľný.

Projekcia Šulíkovho filmu Cigán o rómskom chlapcovi, ktorý sa v snahe prekročiť hranice rómskej osady a zlepšiť život svojich súrodencov dostane do konfliktu s rasovými, sociálnymi, kultúrnymi predsudkami i s nepísanými zákonmi vlastnej komunity, je posledným predstavením Bažant Kinematografu v tejto sezóne. Premietnutie filmu, ktorým sa Martin Šulík vrátil k hranej tvorbe po  piatich rokoch a zároveň ním vyvolal vášnivú spoločenskú diskusiu, bude jedinou príležitosťou vidieť ho v takejto netradičnej atmosfére. Na jeho uvedenie sa Kinematograf vráti do Bratislavy po deviatich dňoch, keď sa tam v predposledný augustový deň premietal slovenský film Petra Bebjaka Marhuľový ostrov. Open-air projekcia filmu Cigán tak netradične uzavrie tohtoročnú trasu Bažant Kinematografu, ktorú podľa plánovaného programu jeden z autobusov ukončí uvedením najúspešnejšieho filmu projektu z polovice cesty Občiansky preukaz Ondřeja Trojana dňa 10. septembra v Šenkviciach a druhý ju už uzavrel projekciou rovnakého filmu dňa 8. septembra v Malackách. Aj tento rok sa projekcie Bažant Kinematografu tešili veľkému diváckemu záujmu. O návštevnosti v jednotlivých mestách a na jednotlivé filmy budeme informovať po ukončení trasy a jej vyhodnotení.
Viac: www.kinematograf.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.