Diskusia o menšinách za účasti vicepremiéra

MINORITY_vizual_2011V sobotu 26. novembra 2011 o 17.00 h sa v kine CINEMAX trenčianskeho zábavného a obchodného centra Max uskutoční v rámci VI. prehliadky filmov o menšinách MINORITY FILM FESTIVAL už piata diskusia za okrúhlym stolom, tentoraz na tému Česi a Slováci - od 28. októbra 1918 po dnešok. Účasť na diskusii potvrdil podpredseda vlády SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Rudolf Chmel.

Ďalšími diskutujúcimi budú česká poetka, spisovateľka a klasická filologička Sylvia Fischerová, český literárny kritik a historik Lubomír Machala a slovenský spisovateľ Rudolf Dobiáš. Diskusiu bude moderovať filmový režisér Peter Hledík. Do diskusie sa bude môcť zapájať aj publikum.

Popri filmoch, koncertoch a výstavách usporadúva Minority Film Festival už od svojho vzbiku v roku 2003 tradične aj diskusie odborníkov za účasti verejnosti. V minulosti na tému menšín a tolerancie na pôde festivalu diskutovali Jiří Pehe, Eugen Gindl, Martin Bútora, Franco de Peňa, Kristína Vlachová, Bengt Ahlfors, Michal Vašečka, Samuel Abrahám, Vladimír Sendrei a ďalší.

Vstup na diskusiu je, tak ako na všetky festivalové podujatia, pre verejnosť voľný - zdarma.


urad_vladyHlavnými organizátormi VI. Minority Film festivalu sú Úrad vlády Slovenskej republiky a občianske združenie Filmpress.sk, spoluorganizátormi Barok Film, Furia Film a Continental film. Partnermi prehliadky sú Trenčiansky samosprávny kraj, Trenčianske osvetové stredisko, Zábavno-obchodné centrum MAX Trenčín, mesto Trenčianske Teplice a Kúpele Trenčianske Teplice.

Festival sa realizuje s finančnou podporou Úradu vlády SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd.

Informácie o Minority Film Festivale nájdete aj na internete FILMPRESS.SK a na FACEBOOKU

Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedný FilmPress.sk, o.z.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.