Nedotýkaj sa ma (Rumunsko/SRN/ČR/Bulharsko/Francúzsko 2018)

Nedotykaj-sa-maNu mă atinge-mă / Touch Me Not
Experimentálna dráma, 123 minút
Scenár a réžia: Adina Pintilie. Kamera: George Chiper. Strih: Adina Pintilie. Hudba: Ivo Paunov. Hrajú: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Hermann Müller, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Hanna Hoffmann, Seani Love, Rainer Seffen, Dirk Lange, Irmena Chichikova, Georgi Naldzhiev a ďalší.
Slovenská premiéra: 2. mája 2019
Laura (Laura Benson) už roky pracuje v továrni na výrobu figurín. Pre problémy s vlastným prežívaním nazerá do intímneho života druhých a platí mladým mužom za navodenie ilúzie intimity. Tudorovi (Tómas Lemarquis), hercovi, ktorý si zarába ako masér, sa páči žena, ktorá odmieta jeho snahy o kontakt. Začne ju prenasledovať a nachádza iné spôsoby, ako sa jej dotýkať – prostredníctvom vecí a miest, ktorých sa dotýkala ona. Laura jedného dňa medzi divákmi interaktívnej šou Paula (Hermann Müller) a Tudora pocíti istú fascináciu. Postupne sa stáva tichým svedkom ich životov i osamelej túžby, ktorá rezonuje s jej vlastnou skúsenosťou. V priebehu tohto zrkadlenia sa múry, ktoré si Laura okolo seba tak pracne vystavala, začínajú rúcať... Na Berlinale 2018 snímka získala Zlatého medveďa.
Foto: Film Europe Media Company

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.