Kliatba kvíliacej ženy (USA 2019)

Kliatba kviliacej zenyThe Curse of La Llorona
Mysteriózny horor, 93 minút
Scenár: Mikki Daughtry, Tobias Iaconis. Réžia: Michael Chaves. Kamera: Michale Burgess. Strih: Peter Gvozdas. Hudba: Joseph Bishara. Hrajú: Linda Cardellini, Sean Patrick Thomas, Patricia Velasquez, Raymond Cruz, Jaynee-Lynne Kinchen, Sophia Santi, Madeleine McGraw, Tony Amendola, John Marshall Jones, Irene Keng, Marisol Ramizez, Aiden Lewandowski a ďalší.
Slovenská premiéra: 18. apríla 2019
La Llorona (Marisol Ramirez). Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, aby sa vzápätí za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou a jej metódy čoraz desivejšími. V sedemdesiatych rokoch 20. storočia sa La Llorona v Los Angeles zakráda nocou – za deťmi. Ovdovená sociálna pracovníčka Anna Tate-Garcia (Linda Cardellini) ignoruje strašidelné varovanie znepokojenej matky Patricie Alvarez (Patricia Velasquez), ktorú vyšetruje pre podozrenie z ohrozovania detí. Anna sa však so svojimi malými deťmi Chrisom a Samanthou (Roman Christou, Jaynee-Lynne Kinchen) čoskoro ocitne v hrôzostrašnej nadprirodzenej ríši. Jedinou nádejou ako uniknúť smrteľnému hnevu La Llorony zostáva kňaz Perez (Tony Amendola) zbavený ilúzií, ktorý na pomedzí strachu a viery pomocou mysticizmu vyháňa zlo. Vystríhajte sa pred jej chladným kvílením! Nezastaví sa pred ničím, aby vás pohltila do svojej temnoty. Jej muky už nič nezmierni. Jej dušu už nič nespasí. Niet úniku pred prekliatím La Llorony... Tvorcovia sa inšpirovali postavou La Llorony, ktorá pochádza z latinskoamerického folklóru, ktorá ohrozuje všetkých, čo sa ocitnú v jej blízkosti. Istú paralelu by sme objavili aj v našich folklórnych tradíciách, kde sa podobný démon objavuje pod pomenovaniami ako poludnica, grgalica či Runa.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.