Predsedníčkou poroty krátkych filmov bude Claire Denis

Cannesspravylogo resizeFrancúzska režisérka a scenáristka Claire Denis, ktorá už roky patrí k stáliciam francúzskeho filmu, bude tohto roku na festivale v Cannes predsedníčkou poroty Krátkometrážnych filmov a Cinéfondation. Jej predchodcami boli Abderrahmane Sissako, Naomi Kawase, Cristian Mungiu a Bertrand Bonello. Ona odovzdá v sobotu 25. mája na slávnostnom zakončení festivalu Zlatú palmu najlepšiemu krátkometrážnemu filmu.

ClaireDenis resizeClaire Denis prežila detstvo v Afrike. Vo Francúzsku začala študovať ekonómiu, ale potom prešla na filmovú školu. Bola asistentkou Jaquesa Rivetta, Wima Wendersa a Jima Jarmuscha.  Debutovala filmom Čokoláda, ktorý bol v súťaži v Cannes. Mohli sme napríklad vidieť jej snímky Nemôžem spať a Nénette a Boni. Na Berlinale sa premietala snímka Dobrá práca a známe sú aj jej filmy Milujem ťa k zjedeniu, Ďalších desať minút a Sama v Afrike. Naposledy uviedli v Cannes jej dva filmy, a to Špinavci (2013) a Vnútorné slnko.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.