Strnadovci (Česká republika 2017)

strnadovciStrnadovi
102 minút.
Scenár a réžia: Helena Třeštíková. Kamera: David Cysař, Vlastimil Hamerník. Strih: Jakub Hejna. Účinkujú: Ivana a Václav Strnadovi.
Slovenská premiéra 15. júna 2017
Popredná česká dokumentaristka Helena Třeštíková (Zkáza krásou, Mallory, Katka) v rámci projektu Manželské etudy už od roku 1980 sledovala s kamerou manželov Václava a Ivanu Strnadovcov. Počas desiatok rokov spoločného života páru sa odohrá mnoho: od chvíľ absolútneho porozumenia až po dramatické prepady. Väčšinu času však partneri riešia všetkým dobre známe bežné starosti a radosti spojené s výchovou detí, chodom domácnosti alebo napríklad podnikaním. Třeštíkovej nový celovečerný dokumentárny film o Strnadovcoch nadväzuje na televízne filmy cyklu Manželské etudy, predovšetkým však ukazuje ďalšie prekvapivé zvraty, ktoré život manželom a ich deťom priniesol. „Zdálo se nám, že v příběhu této rodiny se zrcadlí několik důležitých témat. Kromě manželských vztahů jsou to vztahy s dětmi, víra ve vlastní schopnosti a odhodlání vzít život do vlastních rukou a podnikat. A také nás zaujala jejich jedinečná schopnost to vše otevřeně a upřímně reflektovat,“ povedala autorka.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.