Dokument Mateja Mináča Očami fotografiky na Cinematiku

Cinematiklogo resizeTento týždeň sa otvoria brány 10. ročníka medzinárodného filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch. Každým rokom je festivalový program pestrejší a s filmovou ponukou rastie úmerne aj divácky záujem. Ak patríte k priaznivcom dokumentu, určite si nenechajte ujsť programovú sekciu Cinematic.doc, v rámci ktorej súťažia vynikajúce celovečerné slovenské dokumenty.

Jedným z nich je aj snímka režiséra Mateja Mináča Očami fotografky, prostredníctvom ktorej zachytil životný príbeh svojej matky, známej fotografky Zuzany Mináčovej. Vystavovala v 30 krajinách a jej fotografie svetových Ocimafotografky3 resize 1filmových hviezd z festivalov sú legendárne. S humorom pre ňu typickým vás prevedie zásadnými zvratmi 20. storočia, odhalí princípy jej umeleckej tvorby, zákulisie fotografovania hviezd, ako aj jej dramatický osobný život.

V utorok 15. septembra sa Zuzana Mináčová, režisér Matej Mináč a producent Patrik Pašš zúčastnia tlačovej konferencie, ktorá sa bude konať o 17:00 hod. v Kursalone Piešťany. Nasledovať bude celoslovenská premiéra filmu Očami fotografky o 19:00 hod. v rámci slávnostného odovzdávania cien na záver MFF Cinematik v Dome Umenia Piešťany, taktiež za osobnej účasti Zuzany Mináčovej a tvorcov filmu. Novinárska projekcia bude v utorok 15. septembra o 14:00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch /Malá scéna Ivana Krasku/.

Režisér, scenárista a producent Matej Mináč má na konte filmy Všichni moji blízcí (1999), Nicholas Winton-Sila ľudskosti (2002) a Nickyho rodina (2011). Filmy získali vyše 70 medzinárodných cien vrátane televízneho Oscara - International Emmy Award, ďalej Montreal World Film Festival Award; Cenu divákov v Karlovych Varoch, Českého leva za najlepší dokumentárny film za posledných 15 rokov, PRIX ITALIA a mnoho ďalších. Teraz prichádza s projektom, ktorý je o najdôležitejšom človeku v jeho živote a možno práve o to bol jeho tvorivý proces náročnejší. Dokument Očami fotografky má u nás oficiálnu premiéru 17. septembra a v prvom týždni nasadenia ho budete môcť vidieť až v 40 slovenských kinách.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.