Bažant Kinematograf na Magio pláži ukončil sezónu

Bazantlogo resizePiata sezóna letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave sa včera, 20. augusta, skončila premiérou nového českého filmu Kobry a užovky. Film prišli osobne uviesť tvorcovia, konkrétne: režisér Jan Prušinovský, herci Matěj Hádek a Kryštof Hádek a producent Ondřej Zíma. Nasledujúce dni Kobry a užovky vstupujú do distribúcie slovenských artkín a filmových klubov.

Aj napriek pomerne chladnému počasiu sa včera na posledné tohtoročné premietanie Bažant Kinematografu na Magio pláži prišlo pozrieť vyše 300 divákov. Takmer celej prázdninovej kinosezóne prialo, podobne ako mnohým iným letným aktivitám na Slovensku, krásne, slnečné a teplé počasie. Odohrať sa kvôli prehánkam a silnému dažďu foto Kobry a uzovky resizenepodarilo posledné dni len tri filmové tituly: Láska na karí, Obchod na korze a Starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol. Všetky sa presunú do programu budúceho roka.

 

Svoju tohtoročnú sezónu začal Bažant Kinematograf na Magio pláži premiérou hudobného dokumentu Amy 14. júla a premietal až do včerajšieho večera pravidelne 5-krát do týždňa. Diváci si ten „svoj“ film mohli vybrať z diváckych hitov, ale aj archívnych kultoviek, hudobných titulov aj filmov pre deti. Spolu 25 filmových večerov si v príjemnom prostredí Magio pláže prišlo tento rok užiť spolu okolo 11 000 divákov.

 

Filmové retroautobusy Bažant Kinematograf pokračujú v ceste po slovenských mestách s kolekciou piatich českých a slovenských filmov s predfilmami Ondreja Rudavského až do 9. septembra. Na projekcie sa diváci môžu tešiť ešte v Brezne, Nitre, Podhájskej, Šenkviciach a v Hlohovci, ale aj v Michalovciach, Košiciach, Rimavskej Sobote, Šali a v Malackách.

Viac: http://www.kinematograf.sk/kobryauzovky.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.