Bažant Kinematograf na prelome mesiacov

Bažant 2 2012 resizeNa prelome júla a augusta sa letný filmový program Bažant Kinematografu pomaly dostáva do svojej druhej polovice. Autobusy Bažant Kinematograf už navštívili 16 slovenských miest, na bratislavskej Magio pláži sa konalo 11 premietacích večerov Letného kina Bažant Kinematograf. V týždni od 30. júla do 5.augusta autobusy so svojím slovensko-českým programom navštívia ďalšie tri mestá, a na Magio pláži je pripravených deväť zaujímavých slovenských, českých i zahraničných filmových titulov.

Tretí premietací víkend Letného kina na Magio pláži v Bratislave sa niesol v znamení športu, hudby, no aj nepriaznivého počasia. Piatkový večer 27.júla patril slávnostnému otváraciemu ceremoniálu Letných olympijských hier v Londýne. V sobotu 28.júla bol pre nepriaznivé počasie uvedený len jeden z dvoch plánových filmoch českého kultového režiséra Petra Zelenku Rok diabla. Náhradný termín premietania filmu Karamazovovci je plánovaný na august a bude včas oznámený. Nedeľný program – projekcia filmového komiksu Alois Nebel mladého českého režiséra Tomáša Luňáka – sa vzhľadom na dážď a ochladenie presunul na náhradný termín: utorok 31.júla.

 

Od stredy 1.augusta do nedele 5. augusta budú filmové večery Letného kina na Magio pláži pokračovať s nasledovným kvalitným programom: v stredu bude uvedený francúzsko-americký životopisný film Gainsbourg (rež. Joann Sfarr), o jednom z mála skutočných rebelov showbiznisu. Štvrtok bude venovaný jazde nočným mestom, americkému filmu dánskeho režiséra Nicolasa Winginga Refna Drive, ktorý sa už rok po svojej premiére dá považovať za kultový, vďaka hercovi Ryanovi Gosslingovi, ako aj vynikajúcemu soundtracku.

 

Piatkový a sobotný večer budú venované významným osobnostiam. V piatok večer bude uvedený prvý, a zároveň posledný film dramatika a bývalého prezidenta Václava Havla Odcházení, a najlepší český dokumentárny film roku 2008 Občan Havel, režisérskej dvojice Pavel Koutecký a Miroslav Janek. V sobotu si filmami Miloš Forman: Co tě nezabije... (rež. Miloslav Šmídmajer) a kultovej snímky zo 60.rokov Lásky jednej plavovlásky pripomenieme životné jubileum českého režiséra svetového formátu Miloša Formana, ktorý vo februári  tohto roku oslávil 80. narodeniny.

Víkend uzavrie program slovenských filmov: Kamene, animovaný muzikál Kataríny Kerekesovej bude predfilmom k česko-slovenskej dokumentárnej komédii Nesvadbovo Eriky Hníkovej.

 

Autobusy Bažant Kinematograf, ktoré cestujú s kolekciou nových slovenských a českých filmov po slovenský mestách sa tento týždeň zastavia na zastávkach: Bardejov (2 posledné projekcie 30.- 31.7.), Martin (30.7.–  2. 8.), Humenné (1. –  4. 8.), Prievidza (3.–  6. 8.).

 

Všetky projekcie Bažant Kinematografu v slovenských mestách, aj tie na Magio pláži sú otvorené pre divákov bez vyberania vstupného. Začína sa krátko po zotmení, okolo 21:00, nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra.

 

Zmeny v programe sledujte na www.kinematograf.sk  a www.magioplaz.sk.

 

ZMENY V PROGRAME
Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži
Premietacie večery zrušené pre nepriaznivé počasie sa presúvajú
na nasledovné termíny:

 

Utorok 31. júla
ALOIS NEBEL (r. Tomáš Luňák, ČR/Nem./SR, 2011, 85 min)
(za zrušený pôvodný premietací večer 29. júla)

 

Sobota 19. augusta
Stretnutie s režisérom Jurajom Nvotom:
MUZIKA (SR/Nem, 2007, 94 min)
eŠteBák (SR/ČR/Poľ., 108 min)
(za zrušený pôvodný premietací večer 14. júla)

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.