Saxána a lexikom kouzel ve Zlíně

Fil_Europe_logo_resizeNávštěvníci 51. Zlín Film Festivalu - Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně se mohou těšit na den plný kouzel a čár. V úterý 31. května na ně čeká hned několik akcí spojených s novým českým filmem Václava Vorlíčka, Saxána a Lexikon kouzel. Ve Velkém sále Kongresového centra je připravena projekce filmu Dívka na koštěti doplněná o ochutnávku z připravovaného filmu Saxána a Lexikon kouzel. Následovat ji bude Autogramiáda za účasti herců a tvůrců nového filmu. Osobně se zúčastní režisér Václav Vorlíček, herci Petra Černocká, Jiřina Bohdalová, Helenka Nováčková, Jan Hrušínský a Naďa Konvalinková.

Paralelně s projekcí filmu poběží ve Filmových ateliérech Zlín animační workshop s názvem Co skrývá Lexikon kouzel. Tvůrci animované části filmu Saxána a Lexikon kouzel z Qbone studios budou s posluchači Filmové školy debatovat o použitých technikách, postupu při tvorbě filmu a o celkové náročnosti tohoto projektu.  Odpolední program zahájí Malování na chodníku - Kouzlení s barvami na téma čáry, kouzla a pohádky, kde se mohou návštěvníci festivalu také setkat s tvůrci a herci filmu Saxána a Lexikon kouzel.Na nádvoří před Kongresovým centrem zazní Pohádkové tóny Radima Hladíka – vystoupení známého českého skladatele, hudebníka a autora hudby nového filmu Saxána a Lexikon kouzel. Posluchače jistě potěší známé melodie jako Slunečný hrob či Zapomenuté světlo.

Pro odbornou veřejnost a média je zvláště určena Party z Říše pohádek v restauraci Spirit v Kongresovém centru. Na dotazy novinářů zde budou odpovídat Václav Vorlíček, Petra Černocká, Jan Hrušínský, Naďa Konvalinková, Helenka Nováčková a zástupci producenta Pragofilm, a.s. a animačního studia Cubone, s.r.o.

Aktualizovaný harmonogram: www.filmeurope.czhttp://www.zlinfest.cz/.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.