Festival Hory a mesto bude trvať päť dní

„Predĺženie festivalu o jeden deň bola reakcia na každoročne sa zvyšujúci počet a kvalitu prihlásených filmov do súťažnej prehliadky, ako aj narastajúci záujem publika o festival. Často boli mnohé premietania vypredané vopred. Pridaný deň nám umožní premietnuť viac filmov, ako aj reprízovať divácky obľúbené filmové bloky,“ povedal programový riaditeľ festivalu Alan Formánek.

Aj tohto roku sa dominantnou časťou festivalu stane súťažná prehliadka filmov s horskou, adrenalínovou a environmentálnou tématikou z celého sveta. Niektoré snímky získali ocenenia na prestížnych svetových festivaloch rovnakého zamerania. Nebudú chýbať ani najlepšie filmy zo spriazneného festivalu horských filmov vo Vancouveri, ktorý sa tohto roku konal v polovici februára. Filmy sa opäť premietnu v tradičných sekciách Zem, Voda, Skala, Sneh a Bicykle; pripravená je tiež špeciálna sekcia Fenomém, ktorej témou bude tohto roku tiger. Ďalej budú súčasťou programu prednášky, multimediálne prezentácie svetových aj slovenských osobností outdoorových športov a množstvo sprievodných podujatí.

Hlavnými hosťami aktuálneho ročníka festivalu, ktorí už potvrdili svoju účasť, sú: rakúsky lezec Beat Kammerlander - športovec značky Adidas, ktorý osobne uvedie film Život vo vertikále, o lezení a svojej životnej filozofii, ako aj svoju rovnomennú multimediálnu prezentáciu. Už po druhý raz navštívi festival miláčik publika americký extrémny lezec, držiteľ viacerých rýchlostných rekordov a zároveň herec Timmy O´Neill. V Bratislave bude mať prednášku s názvom Život je to, čo si z neho urobíš. Fotografia tohto výstredného hosťa, ktorý sa venuje aj charitatívnym aktivitám na pomoc postihnutým, je súčasťou tohtoročných vizuálov festivalu Hory a mesto. Do tretice je to mimoriadne talentovaný mladý český lezec, nazývaný aj ako zázračné dieťa, ktorý lezie jedny z najťažších ciest na svete – ním je Adam Ondra.

Návštevníkmi festivalu sú filmári, fotografi, cestovatelia, študenti a žiaci, ako aj širšia verejnosť. Podujatie v Bratislave navštívi každoročne viac ako 10 000 ľudí, jeho súčasťou sú aj bežní návštevníci Auparku, ktorých je denne okolo 30 000. Hlavným cieľom festivalu je propagovať atraktívne športy a horskú turistiku najmä medzi mestskou mládežou aj dospelými, motivovať ich tak k zmysluplnému spôsobu prežitia voľného času a k prekonávaniu osobných hraníc.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.